Regler

Vänligen läs följande regler noga innan du mejlar frågor till oss!

  1. Tävlingen är gratis, (Man kan betala en valfri tävlingsavgift på 300 kr/team som man Swishar till nr 0704440714, Hendrik Stjernström. (Inboxa oss på vårt Instagram @betescupen så berättar vi mer). Detta gör en till ett Hedersteam som vi valt att kalla det, dessa team har alltid en extra plats i våra hjärtan och bidrar till att vi kan hålla betescupen vid liv.

  2. Alla är välkomna att delta! En full anmälan görs på vår app (app.betescupen.se).

  3. Tävlingen (vårupplagan) pågår Lör-Sön första helgen i Maj. Tävlingen startar klockan 00:01 på natten mellan fredag och lördag samt avslutas klockan 17:00 på söndagen.
    Alla gäddor som rapporteras efter detta kommer tyvärr ej att räknas.

  4. Dagen innan tävlingen startar (Fredagen) vid 23:00 kommer en siffra att skickas ut på web-appen och på vårt Instagram (@Betescupen) som alla gäddor behöver fotas bredvid. (Se ex bild längst ned)

  5. De fem längsta gäddorna över 60 cm (som fångas mellan den 13-14 maj 2023) är det som räknas. (Drar du till exempel fem gäddor på 70 cm är ditt resultat 350 cm). Gäddorna ska fotas bredvid en skonsam och lämplig mätanordning. Hela gäddan, siffran och måttet måste synas för att bilden ska gälla. Alla gäddor som mäts mot underlag utan skydd som kan skada gäddan (brygga, stenhäll, torr mark osv) leder till diskvalifikation. (Läs mer under ”Mäta och Fota”). Använd gärna en avkrokningsmatta. Pike Knights tillämpar ett system som kallas för “Honor system”. Det innebär att vi vill lita på de bilder ni skickar till oss. Riskerar ni att skada gäddan på nåt sätt är det bättre att ni fotar den bredvid er själva med en siffra endast (och mät gäddan så snabbt och skonsamt som möjligt). Tänk dock på att detta leder till att vi kommer avgöra om det mått ni anger är rimligt eller inte. Misstänker vi fusk eller osanning kommer gäddan ej att räknas.

    För att vara på den säkra sidan ska:

    1 st bild där hela gäddan och måttdekalen syns med tävlingssiffran bredvid. (Se bild nedan).
    Detta för att era chanser till godkända resultat ska vara så bra som möjligt.

  6. Resultat skickas in kontinuerligt till vår web-app varje dag och summeras båda dagarna på vårt Instagram (@betescupen).

  7. Blir det lika mellan några team avgörs det på den längsta av de fem gäddorna.

  8. Man behöver inte fiska båda dagarna om man inte kan.

  9. Max 3 personer i varje team.

  10. Teammedlemmarna behöver inte fiska i samma båt eller ens på samma plats. Har du en vän i Uppsala och bor själv i Skåne kan ni ändå vara i samma team. Ni skapar bara EN anmälan och registrerar alla era fångster där.

  11. Fiske får bedrivas i hela Världen där det är tillåtet att fiska. Fiskar du i olovliga vatten (privata, skyddsområden, lekområden, militärområden osv) eller utan fiskekort (där det krävs) blir du omedelbart diskvalificerad!

  12. Tillåtna metoder är handredskap (mete, spinnfiske, flugfiske, pimpel osv). Ett spö per deltagare. (Du kan alltså inte trolla med 4 spön själv).

  13. Du är inte bunden till tävlingen utan kan tävla i en annan tävling samtidigt.

  14. Priser utdelas till de tre bästa teamen.

  15. Den här tävlingen är ideell och vi vill med den skapa ett tillfälle för alla att ta sig ut och njuta av fisket och det som sportfisket ger oss. Tävlingen är i sig sekundär och vi vill främja sportfisket och kunskaper kring det.

    God ton mellan deltagare är självklart viktigt och alla typer av mobbning, falska anklagelser, hot, påhopp och liknande kommer leda till omedelbar diskvalificering.

  16. Team Pike Knights ansvarar inte för er hälsa, skador, utrustning, försäkring eller dylikt. Detta är upp till vardera Team att sköta själva.
    Bidrar man med pengar till prispotten betalas dessa ej tillbaka även om man själv inte deltar i tävlingen.

  17.  Den viktigaste regeln är att ha roligt och dela med sig av den här upplevelsen. Som jag alltid brukar säga, ”Ta hand om er, ta hand om fisken!”

Mvh Mats, Hendrik och Team Pike Knights